Tuinen van West

 

Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene  polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de Haarlemmerweg, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door (voormalig) stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw- en recreatiegebied: Tuinen van West.

 

 

Tuinen van West is een combinatie van oude en nieuwe landschappen, van romantiek en rafelrandjes, van kunst/cultuur, (stads)landbouw en gezonde producten, horeca, natuur en sport/ recreatie. Een uniek gebied, waar je als bezoeker kunt fietsen, wandelen, eten/ drinken, plukken en genieten, kijken en bewonderen. Ondernemersvereniging Tuinen van West organiseert - in samenwerking met allerlei organisaties binnen en buiten het gebied - regelmatig activiteiten en evenementen.

 

Nog steeds zijn de vier afzonderlijke polders - nu dus samen Tuinen van West - goed zichtbaar en herkenbaar. Bovendien heeft elk van de polders zo een eigen 'programma' voor de bezoeker:

 

In de Osdorper Binnenpolder Noord

is véél te doen: kunst, sport, cultuur, proeven, oogsten, tuinieren.

En in de Osdoperbinnenpolder Zuid

draait het vooral om mooie stilteplekjes en natuur.

In de Osdorperbovenpolder

langs de lange, landelijke Osdorperweg, vind je veel mooie boerderijen, kwekerijen, hoveniersbedrijven, ondernemers en woonhuizen.

In de Lutkemeerpolder

gaat het vooral om de prachtige lijnen in het polderlandschap, oude boerderijen en de mooie vergezichten.

 

ONTDEK DE POLDERS ZELF!

door te klikken op de KAART, of beter nog door rond te komen fietsen of wandelen.

Lees HIER het verhaal over de door kunstenaars ontworpen VOGELKIJKHUTTEN.


DOCUMENTATIE TUINEN VAN WEST

Visie en activiteiten Ondernemersvereniging Tuinen van West 2022
Wilde bijen in Tuinen van West 2019
Interview 2017 
Beeldkwaliteitsplan 2010  
Natuurvisie 2009 
Programma van Eisen 2008