Populieren Slibveldenweg - circulaire bankjes

Op vrijdag 15 oktober heeft stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk op twee locaties langs de Slibveldenweg twee heel bijzondere bankjes onthuld. Een deel van het hout is hiermee weer teruggekomen in het gebied waar de populieren gekapt werden. De cirkel werd zo weer rond.

Toen er eind 2017 om veiligheidsredenen langs de Slibveldenweg tientallen populieren werden geveld heeft de gemeente (Nieuw-West) stamhout en houtsnippers beschikbaar gesteld aan Ondernemersvereniging Tuinen van West. Het materiaal werd lokaal – in Tuinen van West – gebruikt voor allerlei doeleinden.

Hein Beentjes (Hout van Hein, Houtzagerij Tuinen van West) gebruikte dit populierenhout om fraaie banken te ontwerpen voor gebruik in de buitenruimte.

Het bestuur van Ondernemersvereniging Tuinen van West heeft een van beide circulaire banken geschonken aan de gemeente. De initiatiefnemer van Flower Power @ Tuinen van West heeft zich bij hierbij aangesloten.

Ferry van der Laan heeft de banken geplaatst en aan de ondergrond bevestigd. Het maaiwerk rond de bankjes wordt uitgevoerd door Recreatieschap Spaarnwoude.

De locaties werden uitgekozen door Cilian Terwindt (adviseur Circulaire ProefTuin van West) en Pieter Boekschooten (adviseur landschapsinrichting).

Nu staan er twee houten banken met een bijzondere geschiedenis langs het fietspad. En zo is een van de uitgangspunten van de Circulaire ProefTuin van West zichtbaar gemaakt en kan iedere wandelaar of fietser rustig genieten van het mooie uitzicht.

Foto's: Linda Kemper (foto links), Norinda Fennema (eerste foto) en Cilian Terwindt (overige foto's)