Wilde bijen in Tuinen van West

De officiële presentatie van het rapport over wilde bijen en passende beheermaatregelen in Tuinen van West vond plaats tijdens WeMakeThe.City op zondag 23 juni 2019.

De inventarisatie van wilde bijen in Tuinen van West door Arie Koster en Anneke Teepe heeft geleid tot een rapport waarin ook passende beheermaatregelen worden voorgesteld. Dit resultaat werd officieel gepresenteerd en toegelicht bij de Fruittuin van West. Het werd een leerzame voordracht. Welke wilde bijen zijn er gevonden in Tuinen van West? Wat hebben zij nodig? Wat kunnen wij doen voor deze bijen?

Het verschijnen van dit belangrijke rapport werd gevierd samen met de opdrachtgevers en de sponsors. De inventarisatie is een aanvulling op het overzicht van wilde bijen in Amsterdam en kan bovendien een nieuwe impuls geven aan insectvriendelijk beheer in Tuinen van West.

Bekijk het rapport via deze link.

Het initiatief was van Flower Power @ Tuinen van West en werd gefinancierd door Ondernemersvereniging Tuinen van West, Freelodge Village en Agenda Groen (gemeente Amsterdam).

Foto: Vrouwelijke Tronkenbij op heelblaadjes - door Anneke Teepe